HomeBlogVoorjaar Woontrends 2023

Voorjaar Woontrends 2023

7 maart 2023

Het zonnetje begint weer te schijnen en steeds meer vogeltjes trekken hun bekje weer open. Het voorjaar is in aantocht! De kerstspullen liggen alweer ver in de kast, te wachten tot de winter weer zijn intrede zal doen. Nu is het tijd om het voorjaar in huis te brengen. Wij gaan je daarbij helpen, door je op de hoogte te brengen van de woontrends van dit voorjaar. Trek de bezem en de poetsdoek maar uit de kast, gooi de ramen maar open. Laat het voorjaar maar komen!

Kleuren op de muur

Kleuren, ze zijn allesbepalend voor de sfeer in je interieur. Daarom is de keuze voor een nieuw behang of kleurtje verf op de muur erg belangrijk. De behangtrends van 2023 zijn erg natuurlijk. Warme kleuren, zoals bruin, groen en naturel kleuren doen het erg goed. We halen de natuur naar binnen!

Niet alleen kleuren zijn populair, maar ook bepaalde dessins en materialen zijn helemaal in dit jaar. Denk aan textielbehang of gave wandbekleding, zoals hout of natuursteen. Het geeft een extra gave look aan je interieur én het maakt het wat specialer dan de standaard muur. 3D behang is ook een trend die we meer terugzien. Dit behang geeft door het diepte-effect meer leven in jouw interieur. En kun je niet kiezen tussen verf of behang? Combineer het dan met elkaar. Kies bijvoorbeeld een mooi behangetje uit, plaats bij het behang een houten wand en geef het hout een prachtig kleurtje. Wat zal jouw interieur shinen!

De vloer

Nog een bepalend deel van je interieur is de vloer. De kleur van de vloer moet in overeenstemming zijn met je meubels en muren, zodat het samen een prachtig geheel vormt. Ook dit jaar zijn er weer heel veel trends; oude, maar ook nieuwe stijlen zien we terug.

Laten we beginnen met de alom bekende visgraatvloer. Onze opa en oma hadden deze vloer al in huis liggen en vandaag de dag zet men deze trend nog maar al te graag voort. Het is een tijdloos en stijlvol dessin en past bij iedere interieurstijl.

Wil je je huis duurzaam maken? Kies dan voor een EVC vloer. Deze duurzame vloeren zijn volledig afbreekbaar, 100% recyclebaar en ze voldoen aan dezelfde eisen als de PVC vloeren. Het leuke aan een EVC vloer is dat deze vloer deels is gemaakt van herbruikbare materialen.

Natuurlijk kun je nog zo veel meer doen met je vloer. Een mooie laminaat- of parketvloer kan ook erg lang mee en kan op allerlei manieren gematcht worden met jouw interieur. Welke vloer je ook kiest, het is altijd mooi om je vloer, en dus je interieur, af te stylen. Denk aan een tof vloerkleed bijvoorbeeld. Deze zijn in heel veel vormen, kleuren en maten te krijgen. Struin internet maar eens af. Genoeg keuze en voor ieder wat wils!

Hulp nodig bij jouw interieur?

Krijg jij ook de kriebels om je huis een grote voorjaarsmake-over te geven, maar weet je niet waar je beginnen moet of heb je hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Thuis-By voor het beste interieuradvies. Zij komen bij jou langs om samen met jou na te denken over jouw perfecte interieur!